Kwaliteit

Kwaliteit

Betreffende relatie en gezinstherapie: Relatietherapie en relatietherapeut zijn helaas geen beschermde titels, men is hard bezig om dit voor elkaar te krijgen en het ziet er naar uit dat dit gaat gebeuren echter tot nu toe is dat nog niet gelukt. Toch kunt u wel zekerheid krijgen omtrent de aangeboden kwaliteit als u een therapeut kiest die is opgeleid conform de eisen van de specialistische vereninging.  Gekwalificeerde relatie en gezinstherapeuten zijn namelijk opgeleid volgens de vereisten van de Nederlandse Vereninging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG) De toegang tot deze post academische opleiding tot gezins en relatietherapeut (systeemtherapeut) kent strenge eisen waaraan je eerst moet voldoen. Indien je de opleiding afgerond hebt ben je vaak jaren verder met in het pakket een fors theoretisch gedeelte, jarenlang supervisie en een intensief eigen leertherapietraject. De NVRG  bevordert de kwaliteit van de relatie en gezinstherapie, bewaakt de kwaliteit van de opleiding en houdt zich bezig met wetenschappelijke ontwikkelingen van het vak. Tevens organiseert en accrediteert de verening diverse nascholingen, studiedagen en congressen. Op de site van deze vereniging ben ik dan ook te vinden. Als relatie en gezinstherapeut moet je punten halen binnen de nascholing om geregistreerd te blijven. 

Betreffende EFT therapeut: Emotionally Focused Therapy is een specialistische vorm van relatie en gezinstherapie; na mijn opleiding als relatie en gezinstherapeut heb ik deze opleiding gevolgd. Ook  binnen de vereniging van de EFT waarborgen ze kwaliteit middels dezelfde procedures, ook daar moet je dus  aan strenge eisen voldoen  wil je een geregistreerd EFT therapeut worden, ook op die site ben ik te vinden als therapeut. 

Betreffende Schematherapie: Daarnaast volgt nog de post-academische opleiding tot geregistreerd schematherapeut, ook op deze site kunt u mij vinden. Ook hier zijn bovenstaande voorwaarden bepalend; om geregistreerd te blijven moet je intervisie blijven volgen. 

Download hier de NVRG visie

© 2023 Ingrid van Zutven
Website door De Geus Internet