Groepstherapie

Groepstherapie

Groepstherapie

Met regelmaat regel ik een groepstherapeutisch aanbod vanuit EFT; de "Houd me vast" cursus; een goed doordachte evicence-based cursus voor stellen. In een groep leer je meer is daar het uitgangspunt in. U kunt altijd even navragen of de cursus op de planning staat, is dit niet het geval dan is er altijd een mogelijkheid om ook deze cursus per stel te volgen; dus niet in de groep. 

Had u meer van uw relatie verwacht of lopen de dingen in uw relatie niet zoals u dat zou willen? Dan is dt programma mogelijk helpend om hier op een goede manier verandering in aan te brengen. Het programma is ontwikkeld op basis van de krachtige en succesvolle relatietherapie. De grondlegger van deze benadering is dr. Sue Johnson uit Canada. Zij heeft haar therapie emotie gerichte relatietherapie genoemd (emotionally focused therapy/EFT). Emoties zijn de kern van alle relties die er toe doen, zoals de relaties met onze kinderen, onze ouders en zeker ook met onze partners. 

Het programma is bedoeld voor paren die beslist verbeterpunten in hun relatie aan kunen wijzen maar voor wie therapei niet echt nodig is of voor paren die daaraan twijfelen. In het laatste geval kan het programma helpen om duidelijkheid te krijgen. Ervaring leert dat paren die alsnog besluiten om in therapie te gaan , veel baat hebben bij het programma doordat het therapie proces dan sneller verloopt. 

Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten van vier uur op zaterdag. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • begrijpen van liefde en verbinding (hechting).
  • waar gaat het vaak mis.
  • opzoeken en vinden van zere plekken uit de eigen geschiedenis.
  • het bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen bespreekbaar kunnen worden. 

In het programma wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen en opdrachten tijdens de bijeenkomsten en huiswerk. In het programma zullen geen groepsopdrachten en slechts beperkt groepsdiscussies plaatsvinden. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat stellen met elkaar aan de slag gaan.

 

Neem contact op

« terug naar het overzicht

© 2023 Ingrid van Zutven
Website door De Geus Internet